این روزا دغدغۀ اصلی مردم وضعیت اقتصادی و افزایش قیمتهاست. اوضاع سیاسیاقتصادی اخیر، گرونی و افزایش قیمت همۀ کالاها رو بههمراه داشته. طبیعتاً کابینت هم از این موضوع بینصیب نمونده و دچار گرونی شده. تو این مقاله جدول روند افزایش قیمت رو طی سالهای ۹۶ و ۹۸ نشون میدیم. بعد با بررسی عوامل اثرگذار روی قیمتها، راهکار مقابله با اون رو هم ارائه میدیم.

میبینید که با وجود اختلاف خیلی کمی که بین رشد قیمت انواع کابینتها دیده میشه، در مجموع، قیمت همۀ کابینتها حدود ۲٫۵ تا ۳ برابر شده. اگه دقت کنید در بعضی زمانها جهش ناگهانی قیمت اتفاق افتاده و بعد دوباره کاهش پیدا کرده. در ادامه توضیح میدیم که علت این اتفاق چی بوده.
چه عواملی باعث افزایش قیمت کابینت شده ؟
همونطور که در مقالات قبلی، مثل پیشبینی قیمت کابینت ۹۹ اشاره شد، قیمت کابینت به پارامترهای مختلفی بستگی داره؛ از جمله:
- قیمت ارز؛
- نرخ تورم؛
- دستمزد کارگر.
از طرفی میدونیم که افزایش قیمت ناشی از تورم و دستمزد کارگرها، معمولاً طول میکشه. یعنی مثلاً در کل طول سال ۹۷ همش تورم داریم و تورم داره افزایش پیدا میکنه، اما دستمزد کارگر بلافاصله زیاد نمیشه. پس اگر سؤال دقیق شما اینه که از اواخر سال ۹۶ تا اواخر ۹۸ (الان) چرا در برخی زمانها ناگهانی قیمت کابینت افزایش پیدا کرده، پاسخ در پارامتر دستمزد کارگر نیست.
تورم هم تقریباً از همین جنسه. یعنی الزاماً با افزایش تدریجی و حتی زیاد تورم در طول سال، ناگهان قیمت کابینت زیاد نمیشه (گرچه اثر میانمدت خواهد داشت).
بنابراین تنها عاملی که میتونه باعث افزایش ناگهانی قیمت دکوراسیونهای چوبی، از جمله کابینت بشه، قیمت ارز است.
واقعیت بازار کابینت و کمد هم همینه. یعنی با هر بار افزایش قیمت ارز، بلافاصله نتیجۀ اون رو در قیمتها مشاهده میکنیم. برای همین هم هست که در نمودار بالا، سال ۹۷، سالی پر از افزایش قیمته. چرا؟ چون همونطور که یادتونه قیمت ارز در این سال، جهشهای کمسابقهای داشت. در اوایل بهار و در تابستان، بارها افزایش قیمت رو داشتیم، طوری که حتی در یک روز دلار به ۱۹۰۰۰ تومن رسید.
البته این به معنای افزایش قیمت کابینت به سبک طلا نیست. یعنی اینطور که نیست که تا قیمت دلار زیاد بشه، به همون نسبت هم قیمت کابینت افزایش پیدا کنه. اولاً چند روز تا چند هفته طول میکشه و ثانیاً هزینههای ساخت کابینت، دقیقاً به اندازۀ بالارفتن قیمت دلار، زیاد نمیشه (کمی کمتر افزایش پیدا میکنه).
جمعبندی پاسخ سؤال طرحشده اینه که عوامل مختلفی در افزایش قیمت کابینت نقش دارن که در بالا ذکر شد، اما بیشترین عامل و مهمترینِ اونها، میتونه زیادشدن قیمت ارز باشه.
افزایش قیمت کابینت در سالهای ۹۶ تا ۹۸ چند درصد بوده؟
در جدول هم مشخصه که رشد قیمت بعضی از کابینتها از بعضی دیگه کمی بیشتر بوده، ولی اگه اهل حساب و کتاب باشین، میتونین افزایش حدود ۱۰۰ تا ۲۰۰ درصدی رو خودتون حساب کنین.
مثلاً قیمت کابینت ام دی اف ایرانی از متری ۳۰۰ هزار تومن در زمستان ۹۶، الان رسیده به متری ۱ میلیون تومن. یعنی افزایش حتی بیشتر از ۲۰۰ درصد. یا مثلاً قیمت کابینت روکش چوب از متری ۹۵۰ هزار تومن زمستان ۹۶ ، الان رسیده به ۱ میلیون و ۸۵۰ هزار تومن. یعنی افزایش نزدیک به ۱۰۰ درصد بوده.
البته دقت کنید که وقتی میگیم افزایش ۲۰۰ درصدی، یعنی قیمتش ۳ برابر شده، چون ۲ برابر قیمت خودش بهش اضافه شده که میشه ۳ برابر.
آیا راهکاری برای کمکردن هزینههای خرید کابینت وجود داره؟
احتمالاً با دونستن عوامل مؤثر بر قیمت، متوجه شدید که ناچاریم این افزایش قیمت رو بپذیریم. با این حال، تکنیکهایی وجود داره که خریدارای حرفهای با استفاده از اونا هزینههاشون رو کاهش میدن. نکته جالب اینکه اونا بدون ایجادِ تغییر چندانی در فاکتورای ایدئالشون ، تونستن این کار رو انجام بدن.
مثلاً اینکه استفاده از دستگیره کابینت مخفی چطور میتونه باعث صرفهجویی بشه؟! بعضی از این تکنیکها رو میتونید در مقالۀ قیمت کابینت آشپزخانه، بخش صرفهجویی در هزینۀ کابینت، مطالعه کنید.