در این مطلب میخواهیم چند تا اشتباه رایج در سفارش و ساخت دکور چوبی رو بررسی کنیم. این اشتباهات بسیار پرتکرار اما ساده هستن. یعنی فقط کافیه نسبت بهشون آگاه بشین تا بتونین جلوی هزینه های اضافی بعدی رو بگیرین؛ همینقدر ساده!
اولین اشتباه: آیا شما هم متری قیمت گیری میکنین؟
حتماً میپرسین مگه متری قیمت گرفتن چه اشکالی داره؟!
بذارین با یک مثال براتون توضیح بدم ایراد کار رو. فرض کنید رفتین خیاطی برای دوختن کُت، خیاط یک سایز استاندارد و یک طرح کاملاً ساده بهتون نشون میده و میگه قیمت این لباس میشه ۱ میلیون تومان! آیا شما میتونین فکر کنین که لباس شما هم همینقدر میشه قیمتش؟؟ معلومه که نه، چون اولاً سایزتون ممکنه متفاوت باشه و مقدار بیشتر یا کمتری پارچه نیاز باشه. ثانیاً ممکنه شما اصلاً طرح خاصی مد نظرتون باشه.
حالا قیمت متری گرفتن برای دکور چوبی هم همینه. قیمت متری فقط برای طرح و اندازهی استاندارد و مشخصیه و با توجه به ویژگیهای شاخص پروژه شما، قیمت متفاوت خواهد بود.
ما در مطلب زیر، مشکلات دیگه ای رو که قیمتگیری بصورت متری ایجاد میکنه و روش درست قیمتگیری (قیمت مقطوع) رو توضیح دادیم:

دومین اشتباه: آیا فقط از یک دکوراتور قیمت گیری میکنین؟
چرا واقعا؟؟؟ وقتی که با قیمت گیری از چند نفر خیالتون راحتتره و اطلاعاتتون هم بیشتر میشه، پس چرا این کار رو انجام ندین؟ ما برای خرید یک لباس معمولی چند تا فروشگاه رو بررسی میکنیم، قیمتها رو میپرسیم، کیفیتها رو چک میکنیم، بعد خرید میکنیم. حالا برای دکور چوبی که مدت خیلی طولانی جلو چشم خواهد بود، این کار رو نکنیم؟! درسته آیا؟؟
میخوام بهتون یک دستورالعمل برای این کار بدم (البته کاملاً اختیاریه ولی حاصل تجربهی چند سالهی تیم قیمتاست):
- پیدا کردن دکوراتور: چند دکوراتور (حداقل دو نفر) پیدا کنین. برای اینکار میتونین از دوستان و آشنایان و سایتهایی که کار معرفی دکوراتور انجام میدن، کمک بگیرین.
- بازدید: به دکوراتورها زنگ بزنین و ازشون بخواهید که بیان بازدید.
- گفت و گو: زمانیکه دکوراتور از محل بازدید کرد، در مورد طرح مورد نظرتون و شرایط کار باهم گفتگو کنین.
- قیمت مقطوع: در نهایت از دکوراتور بخواهید که بهتون قیمت کمد یا کابینت مورد نظرتون رو به صورت ارائه بده (دقت کنین گفتیم قیمت مقطوع نه متری!)
مقایسه: بعد از اینکه دکوراتورهایی که پیدا کردین از محل بازدید کردن، با هم مقایسه شون کنین و تصمیم بگیرین.

سومین اشتباه: دکوراتور رو فقط بر اساس قیمت انتخاب میکنین؟
لطفاً این کار رو نکنین، هزینههاتون در نهایت بیشتر میشه ها! از ما گفتن بود…
مهمترین موضوع در کیفیت نهایی دکور چوبی، دکوراتور (کابینت ساز یا ام دی اف کار) و تیمش هست. دقت کنین که اگر دکورتور رو به درستی انتخاب نکنین هزینههای پنهان و جانبی تون بیشتر میشه. اگر میپرسین این هزینههای پنهان چیه، به موارد زیر دقت کنین:
- کیفیت پایین: بعد از مدتی استفاده، دکور دچار مشکل میشه و نیاز به تعمیرات پیدا میکنه.
- طرح اجرا شده اونی نیست که می خواستین: در این صورت یا مجبورین تحمل کنین و هر وقت از جلوی دکور رد میشین حرص بخورین، یا دوباره هزینه کنین تا به چیزی که میخواین برسین.
- دوباره کاری زیااد: در طی مراحل ساخت برای رفع ایرادات و نقص ها دوباره کاری میشه. در نتیجه هم زمان از دست میره، هم کلی متریال از بین میره.
- پرت متریال: اگه دکوراتور حرفه ای نباشه بلد نیست چطور از متریال استفاده کنه که کمترین پرتِ مصالح بوجود بیاد.
- اختلافات قیمتی: هر روز به یک بهانهای براتون فاکتور جدید ارسال میشه!
- تأخیرات زیاد: این موضوع هم که نیاز به توضیح نداره. کل برنامهها رو بهم میریزه مخصوصاً اگه در حال بازسازی باشین و شرایط خونه تون بهم ریخته باشه.
خب مواردی که تا اینجا گفتیم مربوط به دردسرهای انتخابِ دکوراتور نامناسب بود. اما موضوع اصلی اینه که چطور دکوراتور رو انتخاب کنیم که با این مشکلات مواجه نشیم؟ برای این موضوع هم ما یک پیشنهاد داریم:
برای انتخاب دکوراتور چه معیارهایی رو بررسی کنیم؟
آیتم های زیر رو در زمان انتخاب دکوراتور کنترل کنین:
- نمونه کارهای قبلی: این موضوع جز واجباته. حتماً چند نمونه کار از دکوراتور رو بررسی کنین.
- تعداد کار مشابه: اگر طرح مورد نظرتون خاصه، ببینین دکوراتور کارهای مشابه انجام داده یا نه؟ اینطوری خیالتون راحت میشه که آیا دکوراتور توانایی اجرای طرح مورد نظرتون رو داره یا نه.
- اولین دیدار: روزی که دکوراتور برای بازدید حضوری اومد، ببینین مشاورههایی که میده چقدر دلسوزانه و حرفهای است.
- تیم دکوراتور: در مورد تیم از دکوراتور پرس و جو کنید و جویای تجارب شون بشین.
- ضمانتها: آیا دکوراتور حاضره برای کارش ضمانت بده؟
- مشتریهای سابق: اگه بتونین مشتریهای سابق دکوراتور رو پیدا کنین که عاااالی میشه. اصلاً ببینین خودش حاضره مشتری های قبلیش رو بهتون معرفی کنه؟
- معرفهای دکوراتور: دکوراتور رو چه کسی بهتون معرفی کرده؟ موقع معرفی به چه ویزگی های اون فرد تأکید داشته؟ آیا معرف قابل اعتماده؟ اصلاً معرف تجربه داره در این زمینه؟؟

اشتباه چهارم: نسبت به متریال حتی آشنایی مقدماتی هم ندارین؟
خیلی واضحه که اگه شما اطلاعات تون در مورد دکورهای چوبی صفر باشه، انتظاری از دکوراتور نیست.
شما با داشتن آگاهی اولیه نسبت به نکات دکورهای چوبی، کابینت و کمد، و به عبارتی با تبدیل شدن به یک مشتری حرفهای میتونین از خیلی از مسائلی که ممکنه در حین ساخت یا بهرهبرداری از دکور چوبی پیش میاد، جلوگیری کنین. مثلاً:
ام دی اف و مشتقات اون نسبت به رطوبت ضعف دارن، یعنی اگر روکش اونها دچار مشکل بشه و رطوبت به مغزی ام دی اف نفوذ کنه، خراب میشه. پس بهتره در محلهای مرطوب مثل یونیت کابینت زیر سینک از متریال ضد آب مثل PVC استفاده بشه.
عالی بود